Huisstijl

HUISSTIJL


Misschien heb je de term huisstijl vaker horen vallen, maar wat is een huisstijl en wat kan Albersen Design daarin voor jou betekenen?

Een huisstijl is de (visuele) identiteit van een organisatie. Het is een consequent doorgevoerde stijl van alle (visuele) communicatie-uitingen. Denk daarbij niet alleen aan je logo of briefpapier, maar ook aan bedrijfskleding, koffiemokken of andere uitingen. Vaak is de basis voor een huisstijl het logo en de kleuren van het logo. Met deze kleuren en vormen ga je verder kijken. Hoe kan je dit uitbreiden tot een mooie huisstijl?

COC LEIDEN

COC Leiden is de belangenvereniging voor LHBT in Leiden en omstreken. Toen ik een banner ontworpen had voor het COC Leiden met daarop een stadsgezicht van Leiden wilde het toenmalige bestuur van het COC Leiden daar ook een logo van hebben. Door van de regenboogvlag een cirkel te maken, creëerde ik als het ware een grote zon achter het stadsgezicht. Bij het water is de cirkel blauw.

Toen er eenmaal een logo was wilde het bestuur ook een huisstijl. Met name briefpapier en een algemene poster waren daarbij belangrijk. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van het sjabloon van de algemene poster die ik heb ontworpen. De verschillende werkgroepen hebben ook een eigen logo gekregen.

MEER HUISSTIJLEN


BOELSMA HOMEOPATHIE & ADVIES

Boelsma Homeopathie en Advies wilde in eerste instantie een website. Maar toen moest er natuurlijk wel eerst een logo komen. Later kwam daarbij een visitekaartje, briefpapier etc… In het logo zit een rode cirkel verwerkt. Dit verbeeldt zowel de zon als bepaalde korrels waar in de homeopathie mee gewerkt wordt. De lotusbloem die in de huisstijl symboliseert de natuurlijke kracht van de homeopathie. Ik ontwierp ook het briefpapier en de factuur. Verder maakte ik de foto’s die worden gebruikt in de Facebook header.

OUTRO BV

Dit bedrijf is een zelfstandig Consultant voor IT- en Pensioen Projecten. Outro is de tegenhanger van intro. Als je met pensioen gaat dan treed je uit het arbeidsproces maar in het pensioen. En daarom heb ik een pijlvorm laten terugkomen in het logo. Verder ontwierp ik een Facebook header, het visitekaartje en het briefpapier plus factuur.

ADMINISTRATIEKANTOOR

Voor het administratiekantoor Louise van der Knaap maakte ik een ‘mini huisstijl’ die bestaat uit een logo en twee visitekaartjes. Een van de visitekaartjes is voor meer zakelijke relaties en het andere visitekaartje is specifiek voor de cultuursector. Louise van der Knaap is gespecialiseerd in de cultuursector. Soms wil je als bedrijf óf niet te veel geld uitgeven óf vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan. Dat kan ook.