Posters

POSTERS


Posters maken doe ik graag. Een poster is bij uitstek een geschikt middel om iets aan te kondigen. Een feest, een event of iets dergelijks.

Wist je dat de poster als middel is ontwikkeld in de middeleeuwen door de overheid, om wetswijzigingen en maatregelen aan het volk mee te delen? Hier stond alleen tekst op. Later zou het gebruik van afbeeldingen zich in Frankrijk ontwikkelen. Dit raakte in 1890 in de mode in heel Europa.

Van een poster maak ik graag een mooi kunstwerk. Kijk gerust rond in mijn postergalerij.

AMNESTY INTERNATIONAL

Alweer enige tijd geleden maakte ik deze posters voor de Leidse werkgroep van Amnesty International. Het zijn o.a. posters om vrijwilligers mee te werven. De afbeelding van de duif die het symbool van de vrede is, heb ik op de posters laten terugkomen. Uiteraard heeft Amnesty als organisatie een eigen huisstijl, maar het leuke was dat ik toch enigszins de vrije hand kreeg.

GAYCAFÉ de ROZE BEURS

Voor Gaycafé de Roze Beurs maak ik posters voor verschillende evenementen. Bijvoorbeeld voor Koningsdag en het Songfestival wat vlak achter elkaar is, voor Leidens ontzet en nog meer. We hebben de vrije hand bij het ontwerpen van deze posters. Door de aard van het café zijn de posters vaak kleurrijk en is er ook veel roze in verwerkt. De Roze Beurs is een klein gezellig café in Leiden ‘waar anders heel gewoon is’. Ik probeer er iedere poster weer een feestje van te maken.

MEER WERK

SUNDAY TIMES

Sunday Times is een middag voor en door vrouwen georganiseerd in het COC Leiden op zondagmiddag. Ik probeer telkens een passende poster bij het thema te ontwerpen.

HEADERS

Voor Sunday Times ontwierp ik ook een aantal headers voor de Facebook pagina van Sunday Times.