Vormgeven als Kunst

VORMGEVEN ALS KUNST


Voor mij is vormgeven ook een beetje kunst

Toch is grafisch vormgeven niet hetzelfde als kunst. Bij grafisch vormgeven probeer je echt een puzzel op te lossen om een bepaald doel te behalen. Bijvoorbeeld het zichtbaarder maken van een merk door middel van een goed logo. Hierbij gebruik je een aantal vaste ontwerpprincipes. Bij kunst zit je niet vast aan bepaalde ontwerpregels en heb je meer de vrije hand.

In het grafische werk probeer ik vaak een balans te vinden tussen een zakelijke uitstraling en een wat meer vrije uitstraling. Het grafische werk legt beperkingen op maar daarbinnen zal ik toch die balans proberen te vinden. In mijn vrije werk kan ik me helemaal uitleven. Ik noem ze mijn kunstwerken.

Kijk gerust eens rond in mijn kunstwerken galerij!

Kunstenaars die mij in mijn leven inspireren zijn bijvoorbeeld niemand minder dan Leonardo da Vinci. Leonardo da Vinci is zo ongeveer een van de grootste kunstenaars aller tijden. Zijn interesse in de natuur maar met name ook in techniek inspireren mij heel erg! Ook vind ik bijvoorbeeld het grafische werk van Escher erg mooi. Ik ben vroeger ook zeker beïnvloed door graffiti kunst.

Ik hou van gekke, vreemde landschappen, mooie kleuren en een tikkeltje sci-fi.